Versie 1.30 beschikbaar in de store

Sinds een week is versie 1.30 voor zowel de iPhone als de iPad  beschikbaar in de Appstore. De ontwikkeling aan versie 1.40 vordert verder gestaag waarbij het nu vooral wachten is op feedback op de multiplayer functionaliteit.

Op dit moment ondersteunt de App slechts twee spelers (één lokaal en één remote via BT of Wifi). Inmiddels heb ik echter ook meer inzicht gekregen in de werking van Game Center en denk ik toch dat het ook mogelijk moet zijn (voor mij als Apple developer newbie) om via Game Center een volledige online variant te realiseren. Het aantal gebruikers van de App is inmiddels groot genoeg om online ook altijd wel iemand te vinden die aan het klaverjassen is en tegen een echte tegenstander wil klaverjassen.

De ingreep die nodig is om de App ook hiervoor geschikt te maken is aanzienlijk, dus dat zal helaas nog niet in de eerst volgende versie worden opgenomen. Ik wil de functionaliteit ook eerst in een andere App toepassen. Die nieuwe App moet een soort speeltuin van (voor mij ) nieuwe technologieën worden zodat ik ze later met meer zekerheid kan porten naar de Klaverjas apps (maar daarover later meer).